http://www.farnostokolicne.sk

+ Imrich Zahuranec-verný tlmočník evanjelia

 Aj takéto pomenovania zazneli v katedrále sv. Martina na adresu zosnulého kňaza Imricha Zahuranca. V piatok popoludní prišlo sláviť liturgiu sv. omše okolo 100 kňazov  spoločne s veriacimi diecézy. Sv. omši predsedal otec biskup František spolu s pomocnými biskupmi Andrejom a Štefanom. Vo svojom príhovore rektor kňazského seminára Jarab poukázal na statočnosť a vernosť zosnulého kňaza, ktorý sa stal tlmočníkom evanjelia.

Po skončení gymnázia Imrich Zahuranec vyštudoval vysokoškolské vzdelanie v odbore matematika a fyzika. Niekoľko rokov vyučoval na škole, neskôr sa stal školským inšpektorom. Z tejto pozície sa v 60- tych rokoch tri krát hlásil na teológiu, prijali ho na tretí krát. Primície mal v rodných Bystranoch. Svoju ľudskosť, vernosť Kristovho kňaza ako je teologickú vzdelanosť najviac mohli zakúsiť veriaci vo farnosti Likavka, kde pôsobil 18 rokov. V 90-tych rokoch začal vyučovať  v kňazskom seminári teologickú disciplínu liturgiku. Okolo 500 kňazov, ktorí ukončili teologické štúdium za uplynulých 20 rokov, bolo liturgicky formovaných práve Imrichom Zahurancom.

Záver sv. omše sa niesol v znamení aj osobného vyznania a modlitby otca biskupa Františka, pretože spoločne strávili študenské časy. 

Kňaz Imrich Zahuranec je pochovaný na cintoríne v Spišskej Kapitule v blízkosti Kňazského domu.

Odpočinutie večné daj mu Pane.

 
replica rolex