http://www.farnostokolicne.sk

S deťmi našej farnosti sme prežili pekné chvíle jarného náučno-zážitkového tábora

tábor 2022

 Tento rok sa podarilo zorganizovať denný tábor aj napriek pandemickým opatreniam. S deťmi sme zažili krásne dni plné srandy a zábavy, spoznávali sme nové miesta a učili sa pomáhať prírode i jeden druhému.

V stredu sme navštívili najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku, z ktorej je krásny výhľad na mesto i okolie. Spišskonovoveské múzeum si pre nás pripravilo pútavé spoznávanie prírodných živlov a krás nášho Slovenska. A v neposlednom rade sme spoznávali trochu aj spiritualitu sestier Božského Vykupiteľa v Spišskej Novej Vsi, kde sme spolu slávili sv. omšu.

Na ďalší deň vo štvrtok sme sa po ranných aktivitách presunuli do kontaktnej zoo v Liptovskom Mikuláši, v ktorom sme mohli zažiť bezprostredný dotyk divokej prírody. Obdivovali sme krásu stvorenstva, ktoré pre nás vytvoril najlepší Umelec. Azda najzaujímavejším bolo práve to, že sme sa mohli zvierat aj dotknúť a spoznať rozmanitosť vo zvieracej ríši. 

Poobede v ten istý deň sme s láskou pomáhali naším sestričkám vyzbierať šišky po celom dvore a následne rozobrať krásny veľký adventný veniec. Pripomenuli sme si jednu dôležitú vec a to nezištnú pomoc v našej farnosti, ktorú všetci tvoríme.

Posledný deň sme si naplánovali výlet do našej filiálky – do Smrečan. Tam už pri príchode nás čakala milá pani s dvoma krásavcami. Všetkých nás na nich povozila a mali sme nezabudnuteľný zážitok z vozenia sa na koňoch.

Naobedovaní sme vyskúšali svoje vedomosti v biblicko-náboženskom kvíze, kde vyhrávala iba spolupráca s Duchom Svätým v skupinkách a preto sme si Ho aj pripomenuli a vyrobili si origami v tvare holubice. Po týchto aktivitách sme sa išli poďakovať na sv. omšu v Smrečanoch a peši sme sa vybrali nazad do Okoličného. 

Chceme sa aj takouto formou poďakovať všetkým naším dobrodincom, ktorí nám pomohli akýmkoľvek spôsobom prežiť krásny čas na spoločnom tábore a už teraz sa tešíme na ďalší rok a ďalšiu spoluprácu.

kaplán Š. Štellmach

link foto: eu.zonerama.com/farnostokolicne/Album/8238732

 
replica rolex